54 ülkeden 24.968 makine sektörü profesyoneli Tüyap Konya’da buluştu

Makine, metal işleme ve sac işleme sektörlerinin yanı sıra bu sektörlere otomasyon, elektrik, elektronik, enerji, depolama, istifleme ve taşıma gibi alanlarda ürün ve hizmet sağlayanları buluşturan Konya Makine Teknolojileri Fuarları 11 – 14 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırladı.
 
Tüyap tarafından 16’ncısı düzenlenen fuarlarda 25 ülkeden 252 firma ve temsilcilik yer alırken, 54 ülkeden yaklaşık 25 bin sektör profesyoneli bir araya geldi

Tüyap Konya Fuarcılık’ın 11-14 Mayıs’ta Konya Ticaret Odası - Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlediği makine sektöründe büyük öneme sahip 4 farklı fuar, eş zamanlı olarak kapılarını ziyaretçilere açtı. 4 gün boyunca, KONMAK (Konya Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri Fuarı), KONELEX (Konya Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi, Otomasyon Fuarı), İSKON (Konya İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı) ve KONYA SAC (Konya Sac İşleme Teknolojileri Fuarı) Fuarları, makine ve ilgili sektörlerden yerli üreticiler ile uluslararası alım gruplarını buluşturdu. 2021’de 23 milyar dolar ile yeni ihracat rekoru kıran Türk makine sektörünün üretim gücünün ve ülke ihracatının arttırılmasında kilit bir role sahip olan fuarlara bu yıl, 25 ülkeden 252 firma ve temsilciliği katıldı.
54 ülkeden toplamda 24.968 ziyaretçiye ev sahipliği yapan Tüyap Konya sektörün Anadolu buluşması olan Konya Makine Teknolojileri Fuarları ile yine dikkatleri üzerine çekti. Ziyaretçi memnuniyet oranın %81, katılımcı firma memnuniyet oranının ise %87 olduğu bildirilen Konya Makine Teknolojileri Fuarları gerek ziyaretçilerinin gerekse katılımcılarının beklentilerini karşılama konusunda iyi bir iş çıkardı.
 
Konya’da makine sektörünün gücü dikkat çekiyor
Bu yıl 16’ncısı düzenlenen bu dev buluşmaya, Ticaret Bakanlığı, Konya Ticaret Odası ve Tüyap yurt dışı ofislerinin destekleri ile sürdürülen yurt dışı tanıtım çalışmaları neticesinde yurt dışından katılım bu yıl önemli ölçüde arttı. 2022 Konya Makine Teknolojileri Fuarlarına Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İsviçre, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Portekiz, İran başta olmak üzere 54 ülkeden yoğun bir ziyaretçi katılımı gerçekleşti.
Kenya’dan alım heyeti geldi
Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Johnson Mogoa K. Ondieki de Konya Ticaret Odası destekleri ile organize edilen alım heyetine eşlik ederek, açılış törenine katıldı. Ayrıca fuar esnasında B2B İkili İş Görüşmeleri de yapılan fuarda katılımcılar, yabancı ziyaretçilerle önemli iş birliklerine imza attı.
Sektörün ihracat hedeflerine ve ülke ekonomisi katkı
Türkiye ekonomisinin büyümesinde kritik bir öneme sahip olan imalat sektörü, 2021 yılında beklentilere paralel olarak ülke ekonomisinin yıllık büyümesinde büyük rol oynadı ve imalat sanayinin gayri safi yurt içi hasıladaki payı %21’e yükseldi. Türk makine sektörünün ihracat tutarı ise 23 milyar dolara çıkarak, rekor seviyeye ulaştı. Makine, metal işleme ve sac işleme sektörlerinin yanı sıra bu sektörlere otomasyon, elektrik, elektronik, enerji, depolama, istifleme ve taşıma gibi alanlarda ürün ve hizmet sağlayanları buluşturan Tüyap’ın Konya Makine Teknolojileri Fuarları da kurulan yeni iş birlikleri ile bu paya her geçen sene ivme katıyor.
Tüyap makine fuarlarında hız kesmiyor
Konya’da yılın ilk sektör fuarını açan Tüyap Makine Fuarları Grubu, Eylül sonunda Maktek Avrasya, Ekim’de Eskişehir Endüstri Fuarı ile devam edip Aralık ayında da Bumatech Bursa Makine Teknolojileri Fuarları’nı düzenleyerek makine sektöründe hız kesmeden 2022’yi dört ayrı şehirde önemli iş bağlantılarına ev sahipliği yaparak kapatmayı hedefliyor. Tüyap Makine Fuarları Grubu’nun tüm fuarları ile ilgili detaylı bilgiye Tüyap’ın internet sitesinden erişilebilecek.
 
TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.827, yurt dışında ise 39 ülkede 200 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 337 bin 913 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 67 milyon 133 bin 226 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli iş birlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 6 fuar merkezi ve 4 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.
ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN